Acesta este cel mai bun mod de a ambala și depozita zahărul pentru a preveni întărirea acestuia în timp.

Ți s-a întărit vreodată pachetul de zahăr? Sunt șanse ca la un moment dat, chiar și acum, să aveți în cămară un bloc de zahăr care s-a întărit în timp și din cauza umidității. Există o modalitate optimă de a împiedica acest lucru să se întâmple și câteva metode de a folosi acel zahăr întărit, readucându-l la starea inițială de zahăr boabe.

Cum să depozitezi zahărul pentru a preveni întărirea lui?

Portalul francez ‘Marmiton’ explică cum să evităm una dintre situațiile care se întâmplă adesea cu pachetele de zahăr, mai ales dacă o facem bine și acesta rezistă mult timp pentru că nu îl consumăm frecvent. Timpul și umiditatea fac ca zahărul să se întărească și să se transforme în blocuri.

Mai bine să prevenim decât să vindecăm”, așa că ideal este să evităm scenariul în care zahărul, din cauza timpului și a umidității, devine un bloc. În loc să păstrăm zahărul în ambalajul tipic în care vine, primul pas este să îl transferăm într-un recipient etanș, dacă se poate unul din sticlă.

Al doilea pas este să îl depozitați într-un loc în care să nu fie în contact direct cu lumina și mirosurile, precum și cu umiditatea, dacă locuiți într-un mediu în care aceasta este ridicată. Păstrându-l într-un recipient ermetic, evităm ca acesta să fie în contact direct cu oxigenul, care este una dintre cauzele pierderii proprietăților alimentelor.

Acesta este cel mai bun mod de a depozita zahărul și de a preveni ca acesta să devină un bloc imposibil de spart sau care face dificilă obținerea unei linguri de zahăr pentru cafeaua sau desertul nostru.

Unul dintre sfaturile oferite de „Marmiton” este acela de a plasa o felie de pâine în interiorul recipientului, mai ales dacă nu transferăm zahărul din pachetul în care vine de obicei. Pâinea absoarbe umiditatea, ceea ce împiedică zahărul să facă acest lucru și să se întărească.

Este prea târziu, zahărul meu s-a întărit, ce fac?

Dacă citești aceste rânduri, dar este prea târziu și pachetul de zahăr este deja un bloc, există două moduri în care poți proceda. Prima este să iei cantitatea necesară într-un bol mic și să o încălzești în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 15 – 20 de secunde.

Dacă acest lucru nu este suficient, puteți repeta operațiunea punând un pahar cu apă lângă bol. Acum, zahărul ar trebui să se fi transformat din nou în boabe mici, și nu într-un bloc.

A doua modalitate de a readuce zahărul la forma sa inițială este folosirea unui blender, dar acesta trebuie să fie suficient de puternic pentru a sparge bucățile tari. Puteți separa întregul bloc care s-a format și îl puteți depozita așa cum s-a detaliat în secțiunea anterioară, astfel încât să nu se întărească din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *