Alternative populare la botox

Alternative la Botox

Botoxul (onabotulinumtoxinA) este un tratament popular și eficient pentru liniile fine și ridurile fine, dar există și alte opțiuni pe care le puteți lua în considerare – și fiecare are plusuri și minusuri în ceea ce privește eficiența, frecvența cu care sunt necesare și multe altele.

Alternativele injectabile de Botox includ:

Myobloc (rimabotulinumtoxinB)

Dysport (abobotulinumtoxinA)

Xeomin (incobotulinumtoxinA)

Daxxify (daxibotulinumtoxinA)

Bellafill (filler dermal)

Juvederm (gel de acid hialuronic)

Beneficiile Botoxului durează aproximativ patru luni.

Acest articol discută alternativele la Botox care pot ajuta la netezirea ridurilor și la menținerea unui aspect mai tânăr.

Myobloc (rimabotulinumtoxinB)

Myobloc este uneori recomandat în mod special pentru persoanele pentru care Botoxul nu funcționează (rezistență la Botox).

Myobloc nu este aprobat de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) pentru uz cosmetic. Este indicat pentru tratamentul distoniei cervicale (o afecțiune neuromusculară dureroasă care afectează capul și gâtul), incontinența urinară pediatrică, migrenele și alte probleme medicale.

În ciuda statutului său de FDA, unii furnizori de asistență medicală îl prescriu off-label pentru a reduce ridurile.

Dysport (abobotulinumtoxinA)

Dysport este aprobat de FDA pentru tratarea liniilor fine și a ridurilor. Acest injectabil funcționează în mod similar cu Botoxul ca neuromodulator, ceea ce înseamnă că blochează un nerv. Cu toate acestea, există diferențe la nivel molecular.

Deși la fel de eficient ca Botoxul, moleculele din Dysport sunt mai mici decât moleculele din Botox. Moleculele mai mici permit ca Dysport să acționeze mai repede decât Botoxul. Cu toate acestea, acest lucru poate face, de asemenea, ca acesta să se răspândească departe de locul de injectare. Această răspândire pare să fie mai mult o problemă atunci când se folosesc cantități mai mari de produs, în special în frunte.

Daxxify (daxibotulinumtoxinA)

Daxxify este aprobat de FDA pentru tratarea ridurilor glabelare (riduri de încruntare) și a distoniei cervicale la adulți. Ca neuromodulator, funcționează în mod similar cu Botox; cu toate acestea, există diferențe la nivel celular. Atât Botox cât și Daxxify conțin toxină botulinică de tip A ca ingredient de bază, dar Botox folosește proteine pentru stabilizare, în timp ce Daxxify folosește peptide. Peptidele din Daxxify îl fac să fie mai eficient, cu rezultate care durează în medie 6 luni (față de 3-4 luni pentru Botox și alte neuromodulatoare).

Fillere dermice

Fillerele acționează prin injectarea unei cantități mici de material sub piele pentru a o face să pară mai plină. De obicei, fillerele nu sunt considerate un înlocuitor pentru o neurotoxină, deoarece acționează diferit, așa că ați putea alege un filler în locul unei neurotoxine dacă aceasta vă servește mai bine nevoilor dumneavoastră. Dar nu vă așteptați să aibă același efect.

Stylage

Stylage este un filler indicat pentru umplerea ridurilor profunde și pentru restaurarea volumului (obrajii, contururile feței, pomeții). Stylage poate fi de asemenea utilizat în tehnici de întinerire a mâinilor prin injectarea subcutanată. Trebuie administrat prin injectare cutanată profundă în zona ridurilor sau defectelor care necesită tratament, unde se va genera volum.

Juvederm

Juvederm este un nume pentru o familie de materiale de umplere injectabile cunoscute sub numele de materiale de umplere dermică cu acid hialuronic.

Fillerul este moale atunci când este injectat, astfel încât este folosit în locuri precum buzele care necesită mai multă flexibilitate, dar se potrivește și pentru ridurile frunții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *