Când începi să faci exerciții fizice, una dintre primele întrebări pe care ți le pui este câte calorii ar trebui să consumi în timpul unui antrenament.
Deși este o întrebare perfect legitimă, concentrarea doar asupra acestui aspect poate fi greșită, deoarece beneficiile sportului sunt multe altele, iar stabilirea unei ținte calorice, fără ca, poate, să o atingă, poate genera frustrare și, în timp, să te facă să-ți pierzi dorința de a continua să faci mișcare.
Cu toate acestea, dacă cineva abordează fitness-ul în mod conștiincios, cunoașterea numărului de calorii pe care le arde în timpul ședințelor poate fi fără îndoială utilă, chiar dacă nu există un răspuns universal la această întrebare, deoarece factorii care o pot modifica sunt diferiți.

Factori care influențează consumul de calorii
Numărul de calorii pe care cineva ar trebui să le ardă în timpul unui antrenament depinde de mai multe variabile. Iată-le pe cele care influențează cel mai mult nota finală.
Greutatea corporală
Persoanele cu o greutate mai mare consumă mai multe calorii în timpul unui antrenament, deoarece au nevoie de mai multă energie pentru a-și alimenta organismul. De exemplu, potrivit Harvard Health Publishing, o persoană de 57 kg care merge timp de 30 de minute la o viteză medie arde aproximativ 137 de calorii în 30 de minute, în timp ce o altă persoană de 84 kg care face același efort în același timp arde 200. Prin urmare, două persoane cu greutăți diferite ard un număr diferit de calorii în timp ce fac același antrenament.
Din același motiv, bărbații ard de obicei mai multe calorii decât femeile, deoarece tind să aibă corpuri mai mari și mai multă masă musculară.
Vârsta
Cu cât îmbătrâniți, cu atât mai puține calorii ardeți. Această tendință se datorează faptului că, odată cu trecerea timpului, hormonii se schimbă, provocând o încetinire a consumului de calorii, astfel că o persoană în vârstă și una tânără care fac același antrenament vor avea, cel mai probabil, rezultate diferite din acest punct de vedere.
Nivelul de pregătire
Deși există și alte specificații, în linii mari, cu cât intensitatea unui antrenament este mai mare, cu atât mai multe calorii sunt arse. Cu toate acestea, este puțin probabil ca un începător să poată susține anumite ritmuri și, prin urmare, este posibil să ardă mai puține calorii decât o persoană mai experimentată, pur și simplu pentru că nu poate menține același ritm.
Dacă nivelul tău de antrenament nu este la maxim, trebuie să îi acorzi timp corpului tău să se îmbunătățească, fără să exagerezi, deoarece încercarea de a arde mai multe calorii decât fizicul tău poate duce la epuizare și la accidentări.
Cum să creșteți caloriile arse
Pentru a crește caloriile arse, există câteva lucruri pe care le puteți face, inerente timpului de antrenament, dar nu numai.
Înainte de a practica activitatea sportivă aleasă, este esențial să petreceți un timp de încălzire, ceea ce ajută la reducerea probabilității de accidentare și la începerea arderii de calorii încă de la început.
Pentru ca încălzirea să fie eficientă din acest al doilea punct de vedere, ea trebuie să fie suficient de intensă pentru a accelera ritmul cardiac. Cele mai potrivite exerciții care ar trebui să o compună sunt mișcările circulare ale brațelor, jumping jacks și air squats, urmate de câteva minute de activitate mai intensă, cum ar fi bicicleta de exerciții, exerciții pe un aparat de canotaj sau alte mișcări cardio.
O altă modalitate, deși indirectă, de a crește caloriile arse este de a efectua activități suplimentare în timpul zilei care implică o anumită cheltuială de energie.
Deși sunt adesea subestimate, există mai multe mișcări cu impact redus pe care le efectuăm în viața de zi cu zi și care pot face diferența, cum ar fi mersul pe jos, efectuarea de mici treburi, curățenia în casă sau preferarea scărilor în locul liftului.