Hemoroizi: cele mai eficiente remedii naturale

Hemoroizii sunt o afecțiune care tinde să reapară. Cu toate acestea, există remedii eficiente care pot ajuta la calmarea, dar și la prevenirea problemei într-un mod complet natural.

Hemoroizii sunt vasodilatații care se pot forma atât la nivel intern, cât și extern, în apropierea anusului. Hemoroizii erau cunoscuți încă din antichitate, până într-acolo încât Hipocrate a dat o primă definiție: din grecescul haîma, „sânge” și rhéó, „curgere”, adică „sângerare”. Aceștia sunt tampoane de țesut puternic vascularizat, situate în partea inferioară a rectului, a căror sarcină este de a închide canalul anal și de a reține materiile fecale.

Hemoroizii se manifestă prin congestie de sânge, care determină dilatarea și inflamarea acestor tampoane până la, în cazurile grave, prolaps și sângerare. Remediile naturale pentru hemoroizi folosite în fitoterapie sunt plantele și plantele medicinale cu acțiune astringentă, antiinflamatoare și vasoprotectoare, care acționează asupra sistemului circulator. Simptomele hemoroizilorSimptomele afecțiunii sunt diferite în funcție de faptul că sunt hemoroizi interni sau externi. Clasificarea hemoroizilor este împărțită în 4 grade, în funcție de gradul de prolaps.

Hemoroizii interni sunt primul stadiu al bolii, sunt localizați în interiorul anusului și provoacă sângerări și mâncărimi;

  • de gradul al doilea sunt nodulii care prolapsează în timpul defecației, dar care se reduc spontan.
  • În cel de-al treilea grad, este necesară intervenția manuală pentru a restabili condițiile care au precedat prolapsul,
  • în timp ce în cel de-al patrulea grad proeminențele sunt permanente și este necesară intervenția chirurgicală.

Remedii naturale pentru hemoroizi

Dintre remediile naturale împotriva hemoroizilor, apa este cea mai importantă: aportul de lichide din belșug este fundamental, combinat cu o dietă care să nu includă „crime alimentare”, apoi cu remedii fitoterapeutice, atât interne, cât și externe.

Alimentația în cazul hemoroizilor

Alimentația, alături de apă, este primul „leac” în cazul hemoroizilor și al reabsorbției acestora. Trebuie evitat consumul de alimente rafinate, de alimente condimentate, în special pastele elaborate cu sosuri, cafeaua și alcoolul. În schimb, încurajați integrarea fructelor și legumelor, a sucurilor și a centrifugelor de fructe de pădure, cum ar fi afinele, coacăzele, murele, care conțin proantocianidine care pot reduce hemoroizii și stimula întoarcerea venoasă. De asemenea, este indicat să se favorizeze tranzitul intestinal prin consumul de fibre, semințe de in și semințe de chia care înmoaie scaunele.

Vița de vie roșie pentru combaterea hemoroizilor

Vița de vie roșie are o acțiune astringentă datorită componentei sale taninice. Este un remediu bogat în flavonoide, vitamina C, care poate proteja capilarele și întări pereții venelor. Vița de vie roșie este, de asemenea, un antioxidant eficient și luptă împotriva îmbătrânirii celulare. Se folosește pentru a combate insuficiența venoasă a membrelor inferioare, varicele și hemoroizii. Este disponibilă în comerț atât sub formă de infuzie, cât și de extract uscat.

Vița roșie este indicată în toate formele de varice, flebite, fragilitate capilară, cuperoză, edeme, hemoroizi, celulită, retenție de apă, stază sanguină și greutate la nivelul membrelor inferioare. Principiile active conținute de frunzele recoltate toamna, când capătă o nuanță roșiatică, aparțin categoriei polifenolilor, în special bioflavonoizii (antocianidine și proantocianidine), și au o intensă activitate antioxidantă și antiinflamatoare. Acțiunea lor cea mai importantă este tonică și vasoprotectoare, îndreptată spre sistemul circulator, unde influențează pozitiv permeabilitatea vaselor, prevenind edemele și umflăturile.

Castanul de India pentru absorbția hemoroizilor

Castanul de India, ca și vița de vie roșie, este un remediu eficient pentru insuficiența venoasă, sindromul varicoso și hemoroizi. Semințele și scoarța castanului de India conțin saponine, al căror amestec se numește escină, glicozide cumarinice și triterpenice, procianidine, taninuri și flavonoide.

Escina, în special, este cel mai important ingredient activ și, împreună cu flavonoidele, conferă plantei proprietăți antiedemigene și vasoconstrictoare. Într-adevăr, acest ingredient activ prețios este capabil să reducă activitatea elastazei și a hialuronidazei, două enzime care atacă endoteliul vaselor și matricea extracelulară, slăbind structura acestora.

Prin reducerea activității acestor enzime, vasele își recapătă rezistența și permeabilitatea normală. Din acest motiv, extractele de castan de India se numără printre cele mai utilizate remedii naturale pentru hemoroizi: în tratamentul afecțiunilor rectale, cum ar fi hemoroizii și fisurile, și în toate tulburările circulatorii în condiții de insuficiență venoasă periferică și sindroame flebatice.

Gemmoderivatul, obținut din mugurii arborelui, (numit Aesculus Ippocastanum, pentru a-l deosebi de alte extracții), este utilizat și în caz de stază venoasă și congestie; nu numai pentru că are o acțiune vasoprotectoare, flebotonică și antiinflamatoare, ci și pentru că mecanismul său de acțiune este asemănător unei sângerări fără sânge, cu efect decongestionant, care se produce prin îmbunătățirea funcției circulatorii alterate, permițând astfel o mai bună circulație a sângelui din vasele congestionate.

Ea favorizează o creștere a tonusului venos, contribuind la îngustarea varicelor dilatate și tortuoase. Poate îmbunătăți microcirculația, având și proprietăți antihemoragice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *